Een nieuwe eye-catcher voor Brooklyn

The William Vale in IMAGICASA

Ontworpen door de gerenommeerde interieurarchitecten van Studio Munge, is The William Vale een echte culturele hotspot. Niet dat daar een gebrek aan was in Williamsburg in het noorden van Brooklyn, maar dit hotelconcept verheft dat begrip toch naar een aanzienlijk hoger niveau.

Gelegen in een buurt die bekend staat om haar iconische bakstenen pakhuizen, was het hele team achter dit complex het er snel over eens dat The William Vale zich niet mocht plooien naar de industriële stijl met zichtbare bakstenen en gehavend hout die de buurt typeert. Het hotel moest de nieuwe generatie en het nieuwe denken in het hippe New Yorkse stadsdeel reflecteren: dynamisch en innovatief, zoals de lokale kunstgemeenschap. Albo Liberis, een architectenbureau in Williamsburg zelf, was verantwoordelijk voor het exterieur. Studio Munge nam het interieur voor zijn rekening.

De interieurdesigners kozen voor tijdloze materialen als blond en grijs hout en wit marmer en een eenvoudig en neutraal kleurenpalet. Hierdoor was het mogelijk een zeer uitgesproken kunstcollectie te integreren in alle ruimtes van het hotel. Dit gebeurde in overleg met de Brooklyn Arts Council waardoor vele lokale kunstenaar de kans kregen hun werk in de spotlights te zetten. Meteen bij het betreden van The Willam Vale kan je bijvoorbeeld een imposant werk van Marela Zacarias spotten, dat zij speciaal voor deze locatie creëerde.

Naast de artistieke ervaring met dynamische architectuur en innovatief design biedt deze hotspot ook een unieke hotelervaring. Alle 184 kamers hebben een ruim terras met uitzicht op Brooklyn en Manhattan. Met Leuca, een Italiaans restaurant dat heel de dag open is, Westlight, de rooftop bar op de 22ste verdieping, en Mister Dips, een retro foodtruck in het nieuw aangelegde openbare park van het hotel komt je hier ook op gastronomisch vlak niets te kort. In-room dining is trouwens ook een optie. Ook relaxen aan het zwembad is een exclusieve ervaring, want The Vale Pool is het met zijn 18 meter het langste buitenzwembad van een hotel in New York City.

The William Vale is trouwens niet enkel voorbehouden voor hotelgasten. Met het Vale Park en de vele event- en businessruimtes leent deze locatie zich perfect voor allerlei culturele evenementen, conferenties, trouwfeesten, recepties of fundraisers. Op alle vlakken een verrijking voor de omgeving!

 

See live on Belgium’s Imagicasa